Ontdek de voordelen van W. De Vries Installaties. Professionele installatie, uitgebreid onderhoud, energiezuinige oplossingen en klantgerichte service. Ervaar de gemoedsrust en comfort die onze diensten bieden.

Onze diensten

CV ketel vervangen

Waarom vervangen? 

Er zijn verschillende redenen om de cv-ketel te vervangen, we zetten ze op een rijtje. 
  • Energiezuinigheid: een cv-ketel gaat 12-15 jaar mee, maar oudere ketels slurpen veel meer energie dan nieuwe. Zo is een nieuwe hr-ketel wel 5% tot 25% goedkoper dan een oude. Vervangt u een ‘gewone’ ketel door een hr-ketel, dan kan dit zelfs oplopen tot 50%.  
  • Optimaal rendement: een hr-ketel wordt ingesteld op uw woning, waardoor deze vaak veel lager kan worden ingesteld dan de oude cv-ketel. Ook is het mogelijk dat we de ketel en eventuele radiatoren waterzijdig inregelen of de thermostaat vervangen. Daarnaast kunnen we de ketel modulerend aansluiten, hierdoor verwarmt de ketel uw huis geleidelijk op met minder energie én zonder comfortverlies.  
  • Onnodige reparatiekosten: hebt u een ketel van 15 jaar of ouder, dan raden we aan de cv-ketel te vervangen. De uitzondering bepaalt de regel, maar in de 16 jaar (2006) dat we bestaan, is onze ervaring dat de meeste ketels na 15 jaar aan vervanging toe zijn. Of uw cv-ketel vervangen moet worden, is aan de buitenkant helaas niet te zien. Maar vaak gaan ze kapot als 't het minste uitkomt, bijvoorbeeld bij vorst, kerst of in de bouwvak. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende afspraak en ketelcheck! Zo voorkomt u ook gevaarlijke situaties, denk aan brandgevaar of het lekken van koolstofmonoxide. 
  • Waardeverhoging van uw woning: staat uw huis te koop, of gaat deze binnenkort in de verkoop? Een nieuwe ketel verhoogt de waarde van uw huis! 
  • Milieu: een nieuwe ketel heeft minder uitstoot van koolstofmonoxide, dit is goed voor het milieu.  
 

CW-waarde 

Laat u de cv-ketel vervangen, kies dan een nieuwe ketel met de juiste Comfort Warm water waarde. Deze CW-waarde laat zien hoeveel liter warm water uw ketel per minuut kan leveren. Ketels zijn leverbaar in verschillende waardes en hoe hoger de waarde, hoe meer warm water per minuut beschikbaar is. Dit maakt het verschil tussen een koude douche als een familielid gaat afwassen, of continue beschikking over warm water op meerdere plekken in huis.   
 

Vanaf 2026: verplicht (hybride) warmtepomp  

Goed om te weten: vanaf 2026 moet een cv-ketel die aan vervanging toe is, vervangen worden door een (hybride) warmtepomp. Deze verwarmt je huis deels of volledig met elektriciteit en is vaak een stuk energievriendelijker dan verwarmen met gas. Nu al je cv-ketel vervangen door een warmtepomp is zeker aan te raden! Het scheelt energiekosten en voor de aanschafkosten is er vaak subsidie beschikbaar.  
 

Ons werkgebied is 70 km rondom Engwierum (Friesland) en we komen graag vrijblijvend langs om te adviseren wat voor uw huis de beste optie als u de cv-ketel laat vervangen!